Categoriëen: Design Algemeen
Jute tassen
‹ Terug naar het overzicht

Jute tassen

Jute tassen...

Rosanne stapte de winkel binnen met de volgende woorden: ' ik heb mooie jute tassen en ik denk dat ze heel goed in deze winkel passen.'

Op dat moment waren er heel veel klanten in de winkel en had ik ook niet veel zin in jute tassen....lees: helemaal geen zin want ik houd niet van jute tassen.

Maar Rosanne bleef geduldig wachten, dronk een kop koffie en pakten ondertussen haar tassen tevoorschijn. En ik zag dat dit toch wel íets andere jute tassen waren dan ik had gedacht...

En toen het eenmaal rustig was, begon ze te vertellen...

Tijdens hun wereldreis bezoeken Rosanne en vriend Rik Bangladesh en worden geraakt door de vriendelijkheid van de mensen, de schoonheid van het land maar ook de keerzijde: armoede en vervuiling. De geplande paar dagen Bangladesh wordt uiteindelijk een jaar omdat ze willen helpen aan de ontwikkeling van het land en gaan zoeken naar mogelijkheden hoe dit te verwezenlijken. Ze ontdekken de bijzondere kwaliteit van jute en het vakmanschap en besluiten om te gaan samenwerken met een fabriekje en zo ontstaat Juuty: een tassen- en accessoireslijn van jute gecombineerd met leer.

Behalve dat ze staan voor de ontwikkeling van de Bengalen, staan ze er ook voor om alle producten op een eerlijke en zo milieuvriendelijk mogelijke manier te produceren. En dat is nog niet alles: ze willen ook iets doen voor degene die niet kunnen werken en besluiten dat van elk verkochte tas een grote tas met levensmiddelen naar hulpbehoevenden gaat.

Ik luister en heb bewondering voor wat ik hoor en zie. Ooit ben ik in Bangladesh geweest en mede daardoor raakt het mij wat Rosanne verteld. Geweldig vind ik het dat zulke jonge mensen dit initiatief nemen en kansen willen creeëren voor anderen.

En Rosanne heeft gelijk, ik vind ook dat de tassen prima passen in mijn winkel: ze zijn prachtig én verantwoord. Blij met haar geduld en inzicht want inmiddels liggen de tassen van Juuty in Dit Dus by Co. en mag ik op deze manier een heel klein beetje meewerken aan een beter bestaan in Bangladesh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jute tassen Jute tassen