Categoriëen: Algemeen
Mindvoel
‹ Terug naar het overzicht

Mindvoel

Mindvoel...

Waarom nou één woord in twee talen? Kan dat niet alleen in het Engels en waarom eigenlijk niet gewoon in het Nederlands? Grappig want dit woord geeft meteen al verwarring en dat is nou precies waar het om gaat..

Je herkent het vast wel: dat het allemaal even teveel wordt. Dat je van alles moet en het liefst tegelijk. Dat je ja zegt maar eigenlijk nee bedoelde. Dat je alles liever op jouw manier aanpakt, want dan gaat het beter en sowieso sneller. Dat je alvast voor een ander invult wat hij of zij denkt en zal gaan zeggen. Dat je met je gedachten heel ergens anders bent, dan bij wat je op dat moment aan het doen bent. Dat je maar door gaat zonder echt te zien, echt te luisteren, echt te voelen. Dat je iets tegen je zin doet om zo een conflict uit de weg te gaan of om aardig gevonden te worden. Dat je niet tevreden bent met jezelf omdat...(vul maar in.)  Je loopt jezelf voorbij en zet jezelf (vaak) op de laatste plaats.

En dan wordt het tijd om even pas op de plaats te nemen; nu ben jij aan de beurt. Maar dat is egoïstisch hoor ik je denken (nu vul ik even het denken voor een ander in). Nee hoor, dat is helemaal niet egoïstisch. Als jij je goed voelt, straal je zelfvertrouwen uit, ben je tevreden voel je je evenwichtig en ben je een veel leuker persoon voor je omgeving. Omdat jij je weer bewust bent van wat er gebeurt om je heen, weer echt luistert naar de ander, echt ziet wat er gebeurt en echt voelt. Je bent er weer met je volle aandacht bij betrokken en dat zorgt ervoor dat je nu met een andere kijk reageert op allerlei situaties en dat voelt heel prettig.

In deze hectische tijd waarin we onszelf zoveel opleggen, en van alles 'moeten' valt het niet mee om je staande te houden. En daar helpen deze kaartjes jou nou goed bij: pas op de plaats en tijd voor jezelf.

Op het eerste kaartje zo mooi beschreven: "De omstandigheden in je leven zijn niet altijd te veranderen, wel de wijze waarop je reageert."

O ja, het woord mindvoel...klinkt best goed zo!