Categoriëen: Interieur Algemeen
De voorstelling die moest komen maar nooit kwam
‹ Terug naar het overzicht

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam want Plint werd onbedoeld succesvol, tenminste, anders dan vooraf bedacht.

In onderwijsland is het al jaren een begrip: de posters van Plint. Prachtig vormgegeven met mooie gedichten. Woord en beeld samen om zo sterker te zijn en daar houden ze in het onderwijs van, kan ik uit eigen ervaring zeggen.

In 1979 wilden een aantal leraren theatervoorstellingen gaan geven maar het ontbrak aan budget. Het idee ontstond om posters te maken en die te verkopen. De naam werd Plint, letterlijk en figuurlijk de opstap naar het podium. De opbrengst van de posterverkoop zou besteed worden aan het maken van theater.

Het liep dus anders.... de posters waren zo gewild dat ook andere scholen posters wilden. En die kwamen er, steeds meer en meer. Grappig, verdrietig, serieus, lief, gek... noem maar op en allemaal geïllustreerd. Op deze manier werd poëzie én kunst voor een heleboel mensen toegankelijk.

Tot aan vandaag bestaat Plint dus nog steeds zoals ooit begonnen en inmiddels met meer dan alleen posters. Of de voorstellingen ook zo'n succes zouden zijn geweest weten we niet, maar ik ben blij dat de posters succesvoller waren dan ooit bedacht.