Categoriëen: Algemeen
zie je in zierikzee
‹ Terug naar het overzicht

zie je in zierikzee

zie je in Zierikzee

 

Storytiles Zierikzee is af!

Wat was het leuk om dit samen met Marga van Oers te mogen doen. 
Marga is de bedenkster van de StoryTiles en tevens eigenaar van dit merk. 
ooit afgestuurd met een heel oud tegeltje gekregen van oma en dit vertaald naar de tijd van nu. 

inmiddels is het merk StoryTiles groot! Ze worden verkocht in zo'n twintig landen en is er twee keer per jaar een nieuwe collectie. Er verdwijnen dan weer tegeltjes die even meegaan, vaak heel jammer want op is echt op.  
Regelmatig krijgen we vanuit het land de vraag naar dat ene tegeltje welke er dus niet meer is. Het voordeel is wel dat de collectie uniek blijft; zo hangen niet alle muren vol met dezelfde tegeltjes maar past het bij jou  

En nu dus ook Zierikzee.  
Al heel lang wilde ik een eigen tegel laten maken. In eerste instantie als aandenken aan een fijne vakantie voor wie op ons mooie eiland verbleef. 
Maar ja, een heel eiland is een beetje veel en het moest niet een toeristisch souveniertje worden.

En daarbij vroeg ik me ook af waarom eigenlijk voor de vakantiegasten? 
En toen kwam al snel Zierikzee naar boven :  het is 'de grote stad' op ons eiland, een prachtige historische stad. We wonen, werken en vieren er vakantie.  Het heeft dus eigenlijk alles.  
 

Uitgangspunt is de stadhuistoren met Neptunus geworden. Het is de elegantste toren én het is mijn 'achterbuurman' :het winkelpand is onderdeel geweest van het stadhuis. Vervolgens ben ik heel veel foto's gaan sturen naar Marga. 
Dat was dus veel te veel voor op een tegeltje.  Bovendien was Marga nog nooit in Zierikzee geweest dus dat moest anders.    Daarom ben ik gaan denken welke woorden horen bij Zierikzee: water/ historisch/eiland/verbinding/mosselen/Zeeland.

Van Marga kreeg ik de opdracht om een schets te maken en daar zou zij dan mee aan de slag  gaan. Al heel snel was het plaatje klaar en werden de eerste proefbaksels gemaakt om de kleuren te bepalen.   En nu aan jullie de keuze welke je het mooiste vindt; wij konden namelijk niet kiezen vandaar dat deze tegel er in twee kleuren is ;) 

Het resultaat vinden wij geweldig! Zo knap hoe Marga het ingevuld heeft en het Zierikzee heeft laten worden, 

 

 

 

 

 

 

 

zie je in zierikzee zie je in zierikzee