Onze contactgegevens

Verrenieuwstraat 1, 4301 HX Zierikzee

06-23 84 86 05

info@ditdusbyco.nl

Direct contact

06 - 23 84 86 05

info@ditdusbyco.nl

Openingstijden

Op deze tijden zijn wij open

ma: gesloten

di:   10.00 - 17.30
wo: 10.00 - 17.30
do:  10.00 - 17.30
vr:   10.00 - 17.30
za:  10.00 - 17.00

Privacyverklaring

.....

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam

De voorstelling die moest komen maar nooit kwam want Plint werd onbedoeld succesvol, tenminste, anders dan vooraf bedacht.

In onderwijsland is het al jaren een begrip: de posters van Plint. Prachtig vormgegeven met mooie gedichten. Woord en beeld samen om zo sterker te zijn en daar houden ze in het onderwijs van, kan ik uit eigen ervaring zeggen.

In 1979 wilden een aantal leraren theatervoorstellingen gaan geven maar het ontbrak aan budget. Het idee ontstond om posters te maken en die te verkopen. De naam werd Plint, letterlijk en figuurlijk de opstap naar het podium. De opbrengst van de posterverkoop zou besteed worden aan het maken van theater.

Het liep dus anders.... de posters waren zo gewild dat ook andere scholen posters wilden. En die kwamen er, steeds meer en meer. Grappig, verdrietig, serieus, lief, gek... noem maar op en allemaal geïllustreerd. Op deze manier werd poëzie én kunst voor een heleboel mensen toegankelijk.

Tot aan vandaag bestaat Plint dus nog steeds zoals ooit begonnen en inmiddels met meer dan alleen posters. Of de voorstellingen ook zo'n succes zouden zijn geweest weten we niet, maar ik ben blij dat de posters succesvoller waren dan ooit bedacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

zie je in zierikzee

zie je in zierikzee

zie je in Zierikzee

 

Storytiles Zierikzee is af!

Wat was het leuk om dit samen met Marga van Oers te mogen doen. 
Marga is de bedenkster van de StoryTiles en tevens eigenaar van dit merk. 
ooit afgestuurd met een heel oud tegeltje gekregen van oma en dit vertaald naar de tijd van nu. 

inmiddels is het merk StoryTiles groot! Ze worden verkocht in zo'n twintig landen en is er twee keer per jaar een nieuwe collectie. Er verdwijnen dan weer tegeltjes die even meegaan, vaak heel jammer want op is echt op.  
Regelmatig krijgen we vanuit het land de vraag naar dat ene tegeltje welke er dus niet meer is. Het voordeel is wel dat de collectie uniek blijft; zo hangen niet alle muren vol met dezelfde tegeltjes maar past het bij jou  

En nu dus ook Zierikzee.  
Al heel lang wilde ik een eigen tegel laten maken. In eerste instantie als aandenken aan een fijne vakantie voor wie op ons mooie eiland verbleef. 
Maar ja, een heel eiland is een beetje veel en het moest niet een toeristisch souveniertje worden.

En daarbij vroeg ik me ook af waarom eigenlijk voor de vakantiegasten? 
En toen kwam al snel Zierikzee naar boven :  het is 'de grote stad' op ons eiland, een prachtige historische stad. We wonen, werken en vieren er vakantie.  Het heeft dus eigenlijk alles.  
 

Uitgangspunt is de stadhuistoren met Neptunus geworden. Het is de elegantste toren én het is mijn 'achterbuurman' :het winkelpand is onderdeel geweest van het stadhuis. Vervolgens ben ik heel veel foto's gaan sturen naar Marga. 
Dat was dus veel te veel voor op een tegeltje.  Bovendien was Marga nog nooit in Zierikzee geweest dus dat moest anders.    Daarom ben ik gaan denken welke woorden horen bij Zierikzee: water/ historisch/eiland/verbinding/mosselen/Zeeland.

Van Marga kreeg ik de opdracht om een schets te maken en daar zou zij dan mee aan de slag  gaan. Al heel snel was het plaatje klaar en werden de eerste proefbaksels gemaakt om de kleuren te bepalen.   En nu aan jullie de keuze welke je het mooiste vindt; wij konden namelijk niet kiezen vandaar dat deze tegel er in twee kleuren is ;) 

Het resultaat vinden wij geweldig! Zo knap hoe Marga het ingevuld heeft en het Zierikzee heeft laten worden, 

 

 

 

 

 

 

 

zie je in zierikzee zie je in zierikzee

Wie is Dit Dus by Co.

Wat begonnen is met het opknappen van oude kasten en het verzamelen van kopjes en schaaltjes, heeft uiteindelijk geleid tot Dit Dus by Co.

In de winkel vind je unieke meubels en bijzondere accessoires, die net even die andere uitstraling kunnen geven aan het interieur. Door de steeds wisselende collectie blijft de winkel zich vernieuwen en valt er steeds weer iets anders te ontdekken. Naast woonaccessoires zijn er o.a. ook sieraden en tassen.

Behalve dat Dit Dus by Co. op zoek gaat naar bijzondere accessoires, streeft  ze ook naar producten waar een eerlijk verhaal achter zit.

Kortom een winkel waar ik blij van word en ik hoop jullie ook.

Welkom bij:  Dit Dus by Co.

 

 

 

 

 

Nieuws achterhaalt zich snel

Nieuws achterhaalt zich snel

Nieuws achterhaalt zich snel

 

Nieuws achterhaalt zich snel. Dit is niet nieuw natuurlijk maar wel even de moeite waard om het over te hebben.

Zo kan ik enthousiast ergens over schrijven wat vervolgens na een tijdje er gewoon niet meer is. En gekker nog, vandaag geschreven en dezelfde dag niet meer aanwezig. Het meeste is overigens wel na te bestellen maar soms is het gewoon OP, er niet meer of wil ik niet meer, dat kan ook.

Dus het kan zijn dat je enthousiast de winkel in komt en zegt dat je het leuke kussen met: "morgen ga ik lekker uitrusten" komt halen want dat had je gezien op de site...Helaas moet ik je dan teleurstellen want dat kan niet meer. Die komt niet meer, is al weer even uit de collectie hoe leuk ook. En dan hoop ik natuurlijk dat je iets anders kan vinden in de winkel waardoor je met hetzelfde enthousiasme de winkel weer uitgaat.

En het Pupke met de poedel, nog geen half uur geleden op de site gezet.....ook weg. Maar daarover heb ik wel goed nieuws die is wel leverbaar... tenminste op dit moment. Stel we zijn een jaartje verder als je dit leest dan weet ik het natuurlijk niet.

En met Martijn, van Meer Dan Tafels, is het uit. Heel jammer maar zo gaat dat. Ik mis zijn mooie meubels nog wel maar het ging niet meer. Martijn is inmiddels erg gewild en daar pastte Co. niet meer bij, het werd teveel. Gelukkig begrijp ik dat heel goed en Tafelt (én Meer) Martijn er flink op los.

Kortom het verandert nogal hier binnen.                                                                                                                       

Iemand riep eens niet zo heel vriendelijk -uit teleurstelling denk ik- haal het er dan af, je moet je website bijwerken! Maar dat wil ik dus niet. De bedoeling is dat je een idee krijgt van wat er is en dus ook van wat er was. Sfeer proeven. Of lekker lezen.

Wil je echt up-to-date zijn dan is het beste om even binnen te wippen. Daar kan geen site tegenop en ik vind dat ook nog eens heel gezellig! Word ik enthousiast van. X

 

 

 

 

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. 

Hollandser dan dit kan bijna niet. Maar daar denken de zusjes Lammers gelukkig anders over! Van hen mag je gerust een bootje op je hoofd dragen, een goud beertje meezeulen of konijnoortjes opzetten. Van een Delftsblauwe poedel op je hoofd kijken ze ook niet raar op. Nee hoor, graag zelfs!

oké,  ze doen dit niet bij hen zelf (tenminste, dat denk ik, ik weet het eigenlijk niet zeker) maar bij hun Pupkes en Kees Jan.

Pupkes en Kees Jannen zijn handgemaakte porseleinen poppetjes met een grappig detail zoals dus een poedel of beertje. In het goud of in het Delftsblauw of beide wat jij wil; met een open hartje op de juiste plaats, voor bijvoorbeeld een bloemetje

En dan zijn er nog waar een kaarsje op het hoofdje staat, een "open mind"  voor een plantje.  Ik hou er zo van! Op slag verliefd toen de pakketbezorger ze bracht. Niet op de bezorger maar op Kees Jan en de Pupkes.

Handgemaakt in Haarlem, Hollandser kan bijna niet.                                 

 

 

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg

Mooi door mij

Mooi door mij

 

Mooi door mij, ZOdiEZiJn

 

omdat het gemaakt is door mij

omdat het mooi is wat ik maak 

omdat het mooi is dat ik het maak 

omdat het mooi is 

omdat ik mooi ben  

 

zo die zijn 

zo die zijn mooi

zo die zijn mooi door mij

zo die zijn mooi voor mij   

Mooi door mij is een label waarvan de ontwerpen gemaakt worden door mensen met een (verstandelijke) beperking. De ontwerpen (Nederlandse ontwerpers*) zijn zo bedacht dat ze met eenvoudige middelen vervaardigd kunnen worden. Alle producten hebben een mooie verpakking met een eigen stempel. Bijzonder detail: op elk product staat de handtekening van de maker.

"ZOdIEZiJN is een landelijke onafhankelijke stichting die design en commercie koppelt aan dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking.Ieder mens heeft waarde voor de maatschappij. Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis. Daar is het label Mooi door mij voor ontwikkeld. Originele en inspirerende musthaves met een a-merkstatus"e

De opbrengst van het label Mooi door mij wordt gebruikt voor de ontwikkeling van deskundigheid en investeringen in dagbestedingprojecten.

Omdat ik een broer heb met een verstandelijke beperking en zie wat zijn talenten zijn, verdient dit label een mooi plekje in mijn winkel. 

*Ontwerpers

Ellis Rowold
Sterre van Ooij
Chris Koens
Ramon Middelkoop

 

 

 

Mooi door mij Mooi door mij Mooi door mij Mooi door mij

Nijntje

Nijntje

Nijntje Nijntje lief klein konijntje..

Nu Nijntje een tv beroemdheid is geworden zingt elk kind dit vrolijk mee. Maar voor die tijd las iedereen over Nijn, in kleine vierkante boekjes waar ze veel avonturen beleefde. Heel simpel, eenvoudig maar o zo herkenbaar. De tekst is door velen nog letterlijk na te zeggen. En wie heeft er niet een Nijntje gehad in plastic, stof of stickervorm? Als behang op de muur, bord om van te eten, dekentje om onder te slapen...noem maar op.  Mega beroemd is Nijn. Ook in het buitenland maar daar heet ze Miffy, is namelijk makkelijker uit te spreken.

En sinds 2015 is ze er dus ook gehaakt. Het heeft een jaar geduurd voordat Nijn voldeed aan de juiste vormen zoals haar teken vader Dick Bruna vindt dat juist is. Want die is streng, zoals veel vaders ;-)

Op papier is Nijntje inmiddels 61 jaar maar nog altijd zo tijdloos en dat is knap. En zeg nou zelf: onweerstaanbaar toch..

 

Nijntje

StoryTiles

StoryTiles

Verhaaltjes op tegeltjes en wat voor een tegeltje.

Al in de 16e eeuw werden er Oud Hollandse tegeltjes gemaakt in Delft -en omstreken- met een Delftsblauw plaatje erop geschilderd .De tegeltjes werden handgebakken en hadden de afmeting van 13x13 cm. De puur witte tegeltjes werden al gauw 'witjes' genoemd. Kenmerkend waren de verschillende tinten wit, kleine puntjes in de klei en het craquelle effect. Puur handwerk.

Marga van Oers heeft zich laten inspireren door deze Oud Hollandse tegeltjes. Ze bedacht gekke, grappige, ontroerende tekeningen die zo hun eigen verhaal kunnen vertellen. Ook hetzelfde bakproces is weer in ere hersteld. Alles wordt met de hand vervaardigd en deze moderne tegeltjes heten nu dus StoryTiles.

Ik ben gek op deze tegeltjes en ik niet alleen: inmiddels worden deze StoryTiles al in meer dan 20 landen verkocht.

 

StoryTiles StoryTiles

Mindvoel

Mindvoel

Mindvoel...

Waarom nou één woord in twee talen? Kan dat niet alleen in het Engels en waarom eigenlijk niet gewoon in het Nederlands? Grappig want dit woord geeft meteen al verwarring en dat is nou precies waar het om gaat..

Je herkent het vast wel: dat het allemaal even teveel wordt. Dat je van alles moet en het liefst tegelijk. Dat je ja zegt maar eigenlijk nee bedoelde. Dat je alles liever op jouw manier aanpakt, want dan gaat het beter en sowieso sneller. Dat je alvast voor een ander invult wat hij of zij denkt en zal gaan zeggen. Dat je met je gedachten heel ergens anders bent, dan bij wat je op dat moment aan het doen bent. Dat je maar door gaat zonder echt te zien, echt te luisteren, echt te voelen. Dat je iets tegen je zin doet om zo een conflict uit de weg te gaan of om aardig gevonden te worden. Dat je niet tevreden bent met jezelf omdat...(vul maar in.)  Je loopt jezelf voorbij en zet jezelf (vaak) op de laatste plaats.

En dan wordt het tijd om even pas op de plaats te nemen; nu ben jij aan de beurt. Maar dat is egoïstisch hoor ik je denken (nu vul ik even het denken voor een ander in). Nee hoor, dat is helemaal niet egoïstisch. Als jij je goed voelt, straal je zelfvertrouwen uit, ben je tevreden voel je je evenwichtig en ben je een veel leuker persoon voor je omgeving. Omdat jij je weer bewust bent van wat er gebeurt om je heen, weer echt luistert naar de ander, echt ziet wat er gebeurt en echt voelt. Je bent er weer met je volle aandacht bij betrokken en dat zorgt ervoor dat je nu met een andere kijk reageert op allerlei situaties en dat voelt heel prettig.

In deze hectische tijd waarin we onszelf zoveel opleggen, en van alles 'moeten' valt het niet mee om je staande te houden. En daar helpen deze kaartjes jou nou goed bij: pas op de plaats en tijd voor jezelf.

Op het eerste kaartje zo mooi beschreven: "De omstandigheden in je leven zijn niet altijd te veranderen, wel de wijze waarop je reageert."

O ja, het woord mindvoel...klinkt best goed zo!

 

Ik ben zo goed als perfect

Ik ben zo goed als perfect

Ik ben zo goed als perfect

Ik ben zo goed als perfect

Al eerder vertelde ik over mijn binnen/buitenkant. Mijn positieve punten maar ook mijn gemis. Dat werd goed opgevangen door iedereen en eigenlijk voelde ik me daardoor helemaal goed. Een beetje anders is tenslotte wel erg leuk!

Maar nu ben ik zo goed als perfect! Iedereen ziet het aan me. Ik straal als nooit tevoren...

Niet schrikken nu! Nee ik spring niet uit m'n voegen van arrogantie, nee ik voel me niet te groot, nee ik ga me niet anders gedragen. Van binnen ben ik nog lekker mezelf, ik streef naar perfectie maar perfectie zelf is zóóó saai!

Maar blij ben ik wel met mijn nieuwe uiterlijk! Met trots draag ik voortaan mijn naam aan de gevel: Dit Dus by Co.

 

 

Geheimen van de zee

Geheimen van de zee

Geheimen van de zee

Geheimen van de zee

 

De wolken dansen boven het water

Een groepje paalhoofden bij elkaar gebogen

Vertellen elkaar de geheimen van de zee.

 

Evelyn Erhardt werkt graag met dikke lagen verf wat het geheel heel spannend maakt. Als je goed kijkt, zie je zoveel!

De naam van het schilderij?  "Noordzee"  want Evelyn heeft haar verhaal al op het doek gezet, haar woorden zijn de verflagen. .

Ik noem het geheimen van de zee, haar verflagen zijn mijn woorden.

 

Versieren

Versieren

Versieren, hoe leuk is dat om te doen én om te worden..

Het gaat nu eerst even om het eerste: het doen. Nu kan ik een heel verhaal gaan houden over de oorsprong van en waar en hoe, maar dat doe ik dus niet. Versieren betekent heel simpel: iets mooier maken, verfraaien.

Ook dat kan héél uitgebreid beschreven worden maar ook dat doe ik dus niet. Ik beperk me nu tot sieraden. En dan nog kleiner: de sieraden van Ellen Beekmans. Wat kan zij versieren en jou laten (ver)sieren! Elk sieraad dat uit haar vingers rolt zijn kleine subtiele kunstwerkjes. (Niet zo heel gek als je weet dat ze ook nog schildert.)

Haar materialen zoekt ze op markten over de hele wereld en nou is die wereld héél groot! Als je dan net de juiste pareltjes, edelsteentjes en kraaltjes er uit kan vissen waar prachtige belletjes mee gemaakt kunnen worden die jou nog mooier maken dan je al bent..wauw!

En heb jij je versierd met één of enkele 'Ellen Beekmannetjes' ? De kans is groot dat het tweede dan in werking gaat ;-)

 

 

 

 

 

Film still

Film still

Film still

Film still, mooie naam eigenlijk. Een doorgaande gebeurtenis wordt even stil gezet, alsof er niets anders meer toe doet dan dat ene moment.

Een film still is een fotomoment tijdens de opnamens van een film. Deze foto's werden gebruikt ter promotie van de bewuste film. Uitgevers mochten de foto's in hun krant plaatsen om een film te promoten. De stills werden ook gebruikt om een film aan te kondigen in de bioscoop en mensen warm te maken voor een avondje uit.

Hoe leuk is het om eens lang naar zo'n still te kijken. Er gebeurt van alles op dat éne moment. Wat was de aanleiding van dat moment, wat gebeurt er nou precies en hoe gaat het verder?

De regisseur heeft het al helemaal ingevuld voor je, bekijk de film en je weet het. Maar hoeveel leuker is het om zelf je film te maken, keer op keer als je kijkt naar de film still, dat éne moment, en maak daarvan je eigen verhaallijn..  telkens opnieuw.

Kijkend naar de foto hierboven, kan ik al nauwelijks stoppen met verhalen te bedenken.. het gaat eigenlijk al vanzelf.

Er hangen drie unieke Franse film stills uit de jaren '60 in Dit Dus by Co. uit welke film? Mag je zelf verzinnen ;-)

Vaas met goed verhaal

Vaas met goed verhaal

Vaas met goed verhaal

Een Nederlands ontwerp met een goed verhaal!

Ontwerper Pepe Heykoop bedacht deze geweldige papieren vaas voor de Tiny Miracles Foundation. Een organisatie midden in een van de armste wijken van Mumbai (India). Hier worden door middel van eenvoudige technieken, vrouwen opgeleid en kunnen de ontwerpen handgemaakt worden.

Door een goed salaris, het verbeteren van de gezondheidszorg en het aanbieden van onderwijs moet dit ertoe leiden dat deze community -van zo'n 700 mensen- in 2020 zelfstandig kan zijn.

De vaas zit verpakt in een bijpassende envelop, helemaal plat gevouwen. Binnen een minuut heb je de vaas in zijn model gevouwen en schuif je deze over een glas, (lelijk) vaasje of (wijn)fles. Wat ook leuk is aan het ontwerp: door de vlakjes lijkt het papier net keramiek.

Behalve vazen maakt Pepe ook lampen en 'wallpaper leaves' (ook verkrijgbaar in Dit Dus by Co.) van het zelfde materiaal en voor hetzelfde doel.

 

 

Vaas met goed verhaal

Hanenmand

Hanenmand

Hanenmand

De hanenmand is op dit moment een geliefd voorwerp in vele huiskamers.

En begrijpelijk als je ziet hoe leuk hij is. Schijnbaar eenvoudig: wat repen bamboe, bij elkaar gehouden door een  geweven draad tussen het bamboe door. Bovenop een handvat. Niet meer en niet minder.

En van die eenvoud heeft iemand bedacht dat je daar 'eenvoudig' een lamp van kan maken: leuk snoertje, fitting en een bollamp, meer is er niet nodig. Oké, eventueel een ketting of touwdraad erbij voor wat extra body.

En dat vind ik dan weer leuk, bedenk iets anders voor een bestaand voorwerp.

En wil je er helemaal geen lamp van maken? Zet 'm dan eens op een mooie plek in je kamer, leuke accessoires eronder en klaar...

Zó leuk die mand!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Houten schaal

Houten schaal

Houten schaal

Stoer, robuust, authentiek en zó ontzettend decoratief zijn deze houten schalen. Hout  is een sfeermaker en met deze zachte kleuren krijgt het net dat beetje meer.

Op de foto zijn een paar schalen opgestapeld. Doordat ze handgemaakt en ongelijk van vorm zijn, oogt het lekker nonchalant. De mooie lap stof die iets overhangt, verzacht de hardheid maar benadrukt de warmte van het hout. Op de stof ligt een lichtkleurige houten kralenketting die weer de verbinding met het hout vormt.  

Wil je juist een krachtige stoere uitstraling, kies dan voor ijzer en hout samen. Op deze manier kan je spelen met materialen en sfeer.

Varieer van stoer tot warm en van Oosters tot Ibiza stijl maar vooral: maak het jouw stijl.

 

 

Petit Paris

Petit Paris

Petit Paris

Petit Paris en Zeeland, wat een heerlijke combinatie!

Het zwierige, elegante van Parijs samen met de Zeeuwse nuchterheid. De vrouwen in de prachtige kappen van weleer en de heren in hun zondagse pak of juist in boerenkledij. De kenners herkennen meteen aan de kleding en kappen de afkomst en het geloof.

Grappig dat we de waarde van vroegere gewoonten steeds meer gaan waarderen en zelfs vast willen houden als uiting van afkomst. Trots zijn op je roots, daar waar je vandaan komt óf juist waar je nu bent.

Debbie van Eck, zelf afkomstig uit Zeeland, ontwerpt en illustreert deze mooie kaarten, vrolijk, zwierig en heel stijlvol. Twee rekken vol bij Dit Dus by Co. omdat ik zó van Zeeland hou!

Lampen

Lampen

lampen frame

Hoe simpel kan het zijn: het traditionele lampenkapje in een hippe vorm en zonder stof.

Wat het zo mooi maakt, is de eenvoud en de geometrische vorm. Hoe trendy het uiteindelijk is dat bepaal jij. Laat je het lampje in zijn eenvoud of geef je er zelf een leuke switch aan.

Een zwart snoertje aan het zwarte frame met een mooi bolletje is prachtig sober. Maar kies je voor een koperkleurig snoer dan verandert de uitstraling naar net een beetje meer glamour en past het in de trendy stijl van nu.

Voor de creatievelingen onder ons is het weer erg leuk om er je eigen lampje van te maken: hang er kraaltjes, hangertjes, veertjes aan...noem maar op.

Kortom, een mooi lampje met veel mogelijkheden!

Gevilt schaap

Gevilt schaap

Gevilt schaap

Een mooi stuk gevilt schaap, en nee dit is echt geen taalfout.

Gewoonlijk schrijf ik zelf de stukjes maar deze keer citeer ik wat er op het kaartje staat, dat - samen met een foto van het schaap- geleverd wordt bij het kleed. Het is namelijk geschreven door de maakster van dit schapenkleed: Jos de Vos. Zodra je met Jos praat over het vilten, hoor je de liefde voor het schaap en het ambacht in haar stem klinken; en daar houd ik van!

"Dit is een afgeschoren vacht van een Texelaar-schaap. Ze loopt in een kudde in de polder rond Zierikzee. Ze graast daar heerlijk mals kort gras en geeft ons ieder jaar weer opnieuw een prachtige vacht! En wel zo mooi, dat via een eeuwen oud vilt ambacht alles 't zelfde blijft zoals het op de rug van het schaap lag. 100% pure schapenwol, ook de achterkant. Heerlijk warm, zacht, hoog knuffelgehalte! Wasbaar. Veel plezier ermee!"

Vandaar dat het schapenkleed van Jos dus bij Dit Dus by Co. mag blijven, voordat het bij jouw thuis ligt.

 

Het schort is hot!

Het schort is hot!

Het schort is hot!

Het schort is hot!

En dan hebben we het niet over het huis- tuin- en keukenschort; nee, het stoere schort is in!. Ruwe materialen zoals canvas, leer en denim zijn de stoffen van nu. En of je nou ambachtsman/vrouw bent, in de tuin werkt, of gaat barbecueën, het schort is hot!

Het schort kent al een behoorlijke geschiedenis. Een korte versie: 

Al in de Middeleeuwen draagt men schorten. Mannen en vrouwen die de oogst binnen halen, koken, timmeren, feest vieren; het is terug te zien op illustraties in boeken van de Italiaanse schrijver Giovanni Boccaccio uit begin veertiende eeuw.

In de zeventiende eeuw zien we dat in Nederland schorten worden gedragen, door eigenlijk iedereen; een rechthoekige lap stof om het middel vastgestrikt. Eind zeventiende eeuw worden de lange schorten gedragen door werkmannen en vakwerklieden; koks, slagers en bakkers dragen de korte variant.                                                                                        

In de achttiende eeuw gaan kokkinnen de boezelaar (met bovenstuk en band in de nek) dragen en ook het jasschort wordt populair. In de jaren vijftig van de vorige eeuw wordt het vrouwenschort een modeaccessoire, met fijne stoffen en ruches. Plattelandsvrouwen dragen tot ver in de jaren zeventig dagelijks een schort. Daarna raakt het schort, vooral bij vrouwen uit de gratie: het is nu meer een symbool van ongelijkheid en onderdanigheid.

Inmiddels is dat beeld helemaal veranderd, het schort wordt nu weer volop gedragen door personeel in hippe restaurants en eetwinkeltjes, en bijna vanzelfsprekend in de creatieve beroepen. En of je beroep het nu wel of niet vereist, een schort is ook handig door de vele zakken.

Tegenwoordig koken we thuis toch ook op sterrenniveau? En zo niet dan lekker een schort omknopen wanneer het tijd is voor de barbecue of als het onkruid gewied moet worden ;-)

Dit Dus by Co. heeft stoere Uashmama® schorten!

Buiten-/binnenkant

Buiten-/binnenkant

Buiten-/binnenkant

Een aantrekkelijke buitenkant trekt mensen aan, maar het innerlijk moet het uiteindelijk doen.

Ben ik aantrekkelijk? Ja absoluut, hoewel op leeftijd, alles staat er nog redelijk strak bij. Een kreukeltje hier en daar, dat wel (charme!) maar de verhoudingen kloppen nog. Een flinke renovatie heeft ook wel geholpen moet ik eerlijk toegeven.

En om alles er nog beter uit te laten zien, wordt de boel ook nog eens flink opgepimpt, afhankelijk van het weer, de stemming, het bezoek of de dag. Er zijn dagen bij dat ik werkelijk glim van trots.

Maar hoe mooi het er aan de buitenkant ook uitziet, het is toch het innerlijk die er toe doet, de ziel, het hart. In mij zit heel veel schoonheid, karakter, passie, kwaliteit, sfeer, gevoel en de hele dag straal ik dat uit. Ik word gevoed met liefde en overladen met complimenten. En dat is fijn, heel fijn!

Misschien heb ik een klein minpuntje: je moet wel een beetje moeite doen om mij te vinden, ik ben niet standaard, heb geen vlag of wimpel.  Maar áls je me eenmaal gevonden hebt  weet je: hier is het: Dit Dus by Co.

 

Dit Dus by Co. heeft (een) Zusss!

Dit Dus by Co. heeft (een) Zusss!

kussens

Dit Dus by Co. heeft (een) Zusss! Basic, stoer, uniek en een tikkeltje eigenwijs aldus Zusss zelf. En dat past goed bij mij. 

Ben je op zoek naar andere kussens voor op de bank, of als decoratie op het oude krukje? Leer, rib, vilt, met tekst, groot, klein of héél groot... Ook leuk om te stapelen!

 

Dit Dus by Co. heeft (een) Zusss!

Onweerstaanbaar

Onweerstaanbaar

Onweerstaanbaar zijn deze muizen van Maileg.

Waar sommige van jullie nog een gilletje slaken of wegduiken bij het zien van een muis, wordt deze muizenfamilie met open armen ontvangen. Ze slapen in lucifersdoosjes, hebben schattige of juist stoere kleertjes aan, nemen een logeerkoffertje mee als ze ergens anders gaan slapen en doen nog zoveel meer!

De muizenfamilie bestaat uit: vader en moeder muis, broertjes, zusjes, neefjes, baby muis,  en sinds kort ook opa en oma. Maar ook een sterke muis, ballerina muis, race muis, wintermuis, een muis die circusdirecteur is en zelfs de prinses op de erwtmuis....

Naast al deze onweerstaanbare muizen zijn er ook onweerstaanbare konijnen en hazen, met hele leuke kleren om steeds te verwisselen.

 

Maileg, een Deens merk opgericht door Dorthe en Erik Mailil in 1999. Dorthe is de ontwerpster van alle Maileg producten. Zij heeft een achtergrond als illustrator, is opgeleid aan de designerschool in Denemarken en heeft aanvullende cursussen gevolgd aan de Ecole d'art in Marseille. Dorthe heeft al een aantal belangrijke Deense ontwerp prijzen gewonnen met haar collectie en als je de muizen en de konijntjes in het echt ziet snap je wel waarom.

Benieuwd naar een stukje Maileg? Kom eens kijken in de winkel en ik waarschuw je: te schattig en moeilijk te weerstaan.

(de foto's met de muizen in de sneeuw en met zelfgebreide(!) wantjes en sjaaltje heb ik gekregen van een creatieve klant, zo leuk!)

 

Onweerstaanbaar Onweerstaanbaar Onweerstaanbaar Onweerstaanbaar Onweerstaanbaar Onweerstaanbaar

Ik hou van bloemen

Ik hou van bloemen

Ik hou van bloemen

Ik hou van bloemen..

Helemaal blij word ik van bloemen. Het ene bloempje nog kleurrijker en geuriger dan de ander. Het leukste vind ik wanneer je in een bloemenwinkel ze zelf mag combineren, takje voor takje passend net zo lang totdat er een mooie bos ontstaat en het (voor mij) klopt.

En dan eenmaal thuis (of in dit geval: de winkel) een mooie vaas kiezen. Maar soms word je verrast en kiest de bloem, of bloemen, de vaas. De bloem op de foto had een hele lange steel, maar paste prachtig bij het roze cilinderglas. Een stuk eraf dus.... De bloem bloeide verder, werd zwaarder en de steel moest nog korter, nu hangend op de rand van het glas, ook mooi!

Inmiddels weer een week verder en de bloem heeft helemaal geen steel meer; te zwaar! Nu staat het dus gewoon op de tafel mooi te zijn.. In combinatie met het paarse glas en koperen waxinelichtje een mooi geheel!

In Dit Dus by Co. staat altijd een verse bos bloemen op de balie, hou ik van!

(vaak staat er in de tuin heel veel moois die prachtig in een minivaasjes staan)

 

 

 

 

Hammamdoek

Hammamdoek

Hammamdoek

De hammamdoek komt oorspronkelijk uit Turkije en wordt gebuikt in de hammam tijdens en na het baden.

Het voordeel van deze doeken is dat ze heel licht zijn, supersnel drogen en nauwelijks plaats nemen in je tas. En ook wij  hebben de hammamdoek met open armen ontvangen. Het grappige is dat de doek inmiddels nog veel meer functies kent: picknickkleed, omslagdoek, tafellaken. Een dagje naar het strand met het vertrouwde strandhanddoek kan natuurlijk nog steeds maar wie echt trendy wil zijn (of het gesjouw beu is) neemt een hammamdoek mee.

Leuke tas erbij, klaar!

 

 

 

Puur Zeep

Puur Zeep

Puur Zeep

Zeep een product 'van vroeger'? Welnee en zéker niet de zeepjes van Puur Zeep.

De zeep van Puur Zeep is plantaardig, dierproefvrij en verzorgend. Het fijne is ook dat er geen conserveringsmiddelen in verwerkt worden en er gebruik wordt gemaakt van diverse natuurlijke toevoegingen. 

Het zijn echt producten van nu in leuke trendy vormen en heerlijke frisse geuren zoals o.a.: olijf ,munt, basilicum en groene thee en natuurlijk de klassiekers: lavendel en roos (toch een beetje 'van vroeger' ;-) )

Wat Puur Zeep ook nog eens aantrekkelijk maakt, is dat de eindassemblage van de zeephangers door medewerkers van de sociale werkplaats wordt verzorgd. Er is goed nagedacht over dit product en daar houdt Dit Dus by Co. van.

Mijn voorkeur is het hartje omdat het heerlijk verrassend ruikt naar munt. Het blokje met leuke bloemenprintje staat ook erg hoog op het lijstje omdat daar de kruiden uit de Provence in verwerkt zijn, echt heerlijk fris! De tulp is ook leuk want die ruikt naar duizend bloemtjes en zo kan ik eigenlijk wel alles opnoemen. (Eigenlijk hangt heel het bord vol met favorieten, ik heb ze tenslotte zelf uitgekozen...)

 

Tijdschriften

Tijdschriften

Tijdschriften

(Interieur) tijdschriften, hoe heerlijk om ze lekker door te bladeren als je even niets te doen hebt...(het: binnenkort ga ik uitrusten..momentje)

Even binnenkijken in het interieur van een ander en zo ideeën opdoen voor in je eigen huis. Of op zoek gaan naar de perfecte lamp, stylingtips lezen, de trend voor het komende seizoen ontdekken. Gewoon lekker op de oude bank die eigenlijk vervangen moet worden maar te lekker zit (lees: ligt) om weg te doen.

En tijdens het bladeren kom je ook leuke er-op-uit-tips tegen en recepten die er heerlijk (maar ook véél te ingewikkeld) uit zien en denk je weer even terug aan de vakantie met het gezellige terrasje, het favoriete restaurant, de brocante markt, de bijzondere winkeltjes, en......    Voor je het weet worden je gedachten even op reis gebracht.

Hé die gebreide plaid die ik net zag, een paar bladzijde terug..zou super staan op de bank, kan hij nog mooi even blijven staan!

Plaid

Plaid

Plaid

In de winter is het heerlijk om diep weg te zakken in de kussens van de bank, of te wel: bankhangen. Een lekker boek erbij of kijken naar een goede film. En als er dan ook nog een lekker zacht plaid bij ligt, is het helemaal comfortabel. Zo komen we de koude wintermaanden wel door!

Maar het leuke van een plaid is dat het helemaal niet meer een seizoensgebonden item is! In de lente doet een plaid wonderen voor je interieur als je een snel opknappertje wil voor je bank. In de zomer staat het extra gezellig op de tuinbank of in de rotanstoel (die zijn namelijk weer helemaal hot!) en is hij heerlijk warm wanneer het 's avonds afkoelt.

Bovendien zie je plaids in verschillende materialen: grof gebreid, donzig acrylic, patchwork lapjes, geweven katoen, katoen met een stikseltje. Het mag allemaal, keuze genoeg! Alleen best lastig kiezen welke het dan wordt......

Dit Dus by Co. verkoopt fijne plaids van o.a. Broste Copenhagen en Mrs Bloom.

Tassen

Tassen

Nu heb ik al een keer een (heel) klein stukje geschreven over tassen. En dat ga ik dus weer doen. De reden hiervoor is dat er een nieuw merk zijn intrede heeft gedaan in 'huize Dit Dus' namelijk: LBLS-Labelsz.

LBLS-Labelsz is een nieuw Nederlands merk met héle mooie leren tassen! Handgemaakt van zacht soepel leer, stoer en super vrouwelijk, en in hebberige modellen. Want: in shopper model (maar ook heel goed als werktas te gebruiken), diverse kleine tasjes voor handig, een iets groter model voor als het handige tasje net even te klein is en, om het compleet te maken, een portemonnee (in twee maten).                                                                                                                         

En dan de namen: Gorgeous, Rebel, Famous, King...

Nou is het een feit dat de combinatie tas en vrouw (als een soort van zelfvansprekendheid) zich aangetrokken voelen tot elkaar en dat dit een soort van hebberigheid losmaakt bij vrouw richting de tas. Ook hier is aan gedacht  door LBLS want dit merk is zo betaalbaar!

De collectie is er op dit moment in drie kleuren: mosgroen, taupebruin en klassiekzwart. ( Een beetje eigen kleurverzinsel kan geen kwaad toch? Want groen, bruin, zwart klinkt toch anders...)

Mijn voorkeur? Famous als werktas, de Rebel S voor handig en absoluut Purse L. En dan ga ik voor F & P in de kleur groen eh..mosgroen en de R in taupebruin. 

LBLS-Labelsz wil 4x per jaar met een nieuwe collectie komen; een merk om in de gaten te houden dus!

* Famous en ik zijn inmiddels al als een blok voor elkaar gevallen, welke is bij jou liefde op het eerste gezicht?

 

Tassen

Tassen

Tassen

Tassen, hiervan kan je er geen genoeg hebben! Schoudertas, shopper, festivaltasje, weekendtas...noem maar op.

Deze leukerds zijn van Zebra, een mooi betaalbaar merk van een goede kwaliteit imitatieleder. Lekker gek in een slangenprintje, metallic kleurtje of juist wat rustiger in vintage grijs en zand. Extra handig is het binnentasje voor kleine spulletjes en bijvoorbeeld je portemonnee. Aanradertje dus!

Naast het merk Zebra zijn er bij Dit Dus by Co. ook tassen van het merk Zusss en binnenkort Uashmama!

 

Leer? Canvas? Papier!

Leer? Canvas? Papier!

Leer? Canvas? Papier!

Uashmama is een merk dat papier er uit laat zien als leer..of canvas, zeg het maar.

Wat begon met vier italiaanse zussen (Le Sorelle) in een klein Italiaans dorpje net buiten Lucca, is uitgegroeid tot een bedrijf waarbij vele mannen en vrouwen uit het dorp helpen met het naai en stikwerk van de collectie. Voor specifiek vakwerk dat meer aandacht vereist, wordt uitgeweken naar Florence.

Ontwikkelt vanuit het perspectief van: respect voor de natuur, gebruik maken van nieuwe technologieën en traditioneel vakmanschap is het merk Uashmama ontstaan.

Het materiaal is papier, verkregen van kweekbomen, maar het proces is als het looien van leer. Hierdoor ontstaat er een stuctuur die eruit ziet en voelt als leer maar wasbaar is als stof.

Le Sorelle is ooit begonnen met (brood)mandjes maar inmiddels zijn er tassen, wasmanden, Ipadcases, schorten, portemonnees en nog veel meer....

Benieuwd naar Uashmama? Kom kijken (en voelen!)

 

 

 

Servetten

Servetten

Servetten

Servetten zijn subtiele sfeermakertjes.

Een servet geeft nét dat beetje meer aan een gedekte tafel. Natuurlijk alleen al uit praktisch oogpunt een noodzakelijk item. Maar heb je er ook al eens naar gekeken als een musthave? Een toegevoegde waarde in je keuken?

Stel: je hebt erg je best gedaan om iets bijzonders te koken. Bijna vanzelf wil je ook de tafel gezellig gedekt hebben. Je kiest leuke schalen om je kookkunst mooi uit te laten komen. Misschien pak je ook de borden die je niet zo vaak gebruikt uit de kast. Je ziet aan alles dat jij er moeite voor hebt gedaan. En dan nu het noodzakelijke item: pak je dan - lekker makkelijk- de keukenrol?  Nee, want dat zou nou net afbreuk doen aan alles waar je moeite voor hebt gedaan!  Er hoort gewoon nog een passend servet bij, de musthave, wat de sfeer op een subtiele manier benadrukt.

Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel dessins en kleuren! En wat ook heel leuk is: teksten op een servet. Op die manier kan je de tafel zo persoonlijk mogelijk maken. En wil je het chique? Kies dan voor mooi linnen of damast!

Servetten zijn ook hip om cadeau te geven! tip: met een paar mooie kaarsen erbij..ook al van die sfeermakertjes!

Voorjaar

Voorjaar

Het voorjaar is in zicht!

De sneeuw en bevroren sloten zijn al weer even op hun terugweg en de zon gaat het langzaamaan winnen van de kou. Het blijft langer licht en de mensen trekken weer vanuit hun warme huizen de straten in, op zoek naar nog meer voorjaarstekens..

En ook in het interieur beginnen de eerste tekenen zichtbaar te worden: de donkere tinten worden langzaam verdreven door zachte, vrolijke en heldere kleuren. De stoffen gaan van wollig naar zacht velours en  de printjes mogen weer uitbundiger.

Tijd voor een nieuwe periode: de lente... Ik hou ervan!

 

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek is een Nederlandse ontwerper en bij de meeste mensen vooral bekend om zijn sloophouten meubelen.

Zijn idee was om in een tijd van perfectie, te laten zien dat niet perfecte producten toch functioneel konden zijn, en hij wilde ontwerpen met middelen die voor handen waren. Dit resulteerde in een kast van sloophout waarmee hij afstudeerde aan de Design Academie in Eindhoven.

Piet Hein Eek wil geen onpersoonlijke massaproductie maken maar unieke producten met afvalmateriaal uit de industrie en natuur. De gebruikte materialen zijn ongewoon en bepalend en hieruit ontstaan verrassende producten. Naast het ontwerpen en fabriceren, houdt Piet Hein Eek zich ook bezig met het inrichten van gebouwen

De combinatie van ongewoon materiaalgebruik en minder gebruikelijke maar eenvoudige productieprocessen, is een rode draad in zijn werk geworden.

Het broodmandje op de foto is een ontwerp van Piet Hein Eek. En als je bovenstaande hebt gelezen begrijp je ook zijn keuze voor dit materiaal. Het hout is van palmhout gemaakt. Een mooie en snelgroeiende grondstof met als nadeel dat het snel krom trekt. En hier komt de uitdaging om de hoek kijken. De mand is opgebouwd uit dunne aan elkaar geregen latjes en kunnen op deze manier krimpen en uitzetten wat ze willen: het product blijft intact.

Deze manden zijn ontworpen door Piet Hein Eek, gemaakt door Vietnamese houtbewerkers en voor het knopen van de draden hebben ze advies gevraagd aan de vissers in hun dorp. Hoe fijn is dat als je kan samenwerken en van elkaars vakmanschap kan leren!

O ja, het brood in het mandje is afkomstig van mijn lief. De liefde van: het bakkersvak, ontwerpen, houtbewerken en de vissers samen op één tafel. Ook zo'n mandje op tafel? Kijk eens bij Dit Dus by Co.

 

Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag, de dag van de liefde..

Stuurde je jaren geleden nog anoniem een kaartje naar je stille liefde, tegenwoordig mag je laten zien wie de afzender is.

Inmiddels zijn de kaartjes voor een groot deel vervangen door chocolade, bloemen, geuren en andere cadeautjes; nog wel in de kleur rood..dat blijft dus onveranderd. Wat er inmiddels ook bij hoort, is de discussie rondom Valentijnsdag: veel te commercieel! of: moet dat persé op die dag, wat een onzin!

Het hoeft natuurlijk niet maar vinden we het allemaal niet (stiekem) leuk om (on)verwacht een cadeautje te krijgen? Gewoon omdat iemand aan je denkt? Je zelfs lief vindt? Een bedankje omdat je op het huis gepast hebt? Omdat je nooit te beroerd bent om even te helpen als het nodig is? Omdat je altijd een praatje maakt met die meneer die alleen is? Of draai het om: wie heb jij altijd al eens willen bedanken, maar door alle drukte toch weer vergeten? Best een handige reminder die 14e  februari..

Weer lekker ouderwets een kaartje? Kies er dan eentje van Zinvol, mooie teksten met een positieve kijk....een rek vol bij Dit Dus by Co. (ik zal niet vertellen dat je geweest bent, kan je lekker anoniem de kaart versturen!)

Dit kaartje krijg je van mij: omdat je de tijd nam om dit te lezen en er over na wilde denken... liefs, Corine

Binnenkort ga ik eens uitrusten

Binnenkort ga ik eens uitrusten

Binnenkort ga ik eens uitrusten

Deze zin komt iedereen wel bekend voor en niet alleen bij de Zusss kenners. We moeten (lees: willen) zoveel en voor je het weet is de dag alweer voorbij.  En je had je nog zo voorgenomen om vandaag toch echt eens dat boek te lezen, of om.....vul maar in..

In Dit Dus by Co. ligt het kussen (inderdaad van Zusss) met deze tekst erop gedrukt. En elke keer weer lokt het vele reacties uit: vooral door vrouwen. De mannen doen dat anders: zij pakken het kussen op en houden het omhoog voor hun vrouw. Gewoon, zonder woorden..de tekst zegt toch al genoeg?

Binnenkort eens uitrusten? Na een gezellig dagje winkelen? Kom dan even gezellig langs, kunnen we bijkletsen..over wat we nog allemaal moeten doen!

 

Opbergers

Opbergers

praktisch, decoratief, gewoon leuk...

Praktisch, decoratief , gewoon leuk...

Tegenwoordig vind je opbergers in diverse materialen, grootte en kleuren. Buiten het feit dat ze erg handig zijn om ´rommel´ leuk weg te werken of je spullen te ordenen zijn ze gewoon erg decoratief.

Zet een rieten mand neer en de ruimte voelt warmer aan. Een ijzeren rek in de keuken zorg voor lekker stoer. Felle kleuren vrolijken een kinderkamer op. Leer geeft juist weer een luxe uitstraling. Wat je ook kiest: met een opberger zit je altijd goed.

 

Strak in de lak

Strak in de lak

vis kruk

Strak in de lak staat deze vis.

Deze robuuste kruk is eigenlijk heel elegant  door zijn vorm. Daarnaast vallen zijn uitgesproken felle kleuren met glansvernis meteen op.

Een echte blikvanger! Waar je deze 'viskruk' ook neerzet, opvallen doet hij zeker. En grappig, iedereen die deze kruk ziet staan moet hem even aanraken: een aai over zijn ruggetje..

Het is een uniek model, gemaakt in China door een vakbekwame houtbewerker met duidelijk liefde voor zijn vak.

Ook even de vis aaien? Zolang hij bij Dit Dus by Co. staat kan dat nog, maar weg is weg..

 

 

 

Mooi van eenvoud

Mooi van eenvoud

Broste Copenhage

Mooi en eenvoudig, dat zijn deze mokken van Broste Copenhagen.

Dit Deense merk bestaat al meer dan 50 jaar en heeft prachtige ontwerpen in haar collectie. Broste is van oorsprong gericht op kaarsgerelateerde artikelen, maar ontwerpt ook (andere) woonaccessoires. Deze mokken zijn een onderdeel uit het Nordic servies. De lijnen zijn met de hand gedecoreerd waardoor geen mok hetzelfde is.

Kijk voor meer Broste Copenhage eens in de winkel bij Dit Dus by Co.

Kleurige uilen

Kleurige uilen

Zin in kleur?

Kussens zijn er in allerlei vormen en maten en erg leuk (en handig) om een bank een andere uitstraling te geven.(zie artikel Zusss)

Deze vrolijk gekleurde uilen zijn nét een beetje anders en gedurfder; je haalt een echte blikvanger in huis. De uilen zijn van Only Natural, en handgemaakt. Ook heel erg leuk op de kinderkamer!

 

 

Durf met kleur

Durf met kleur

Hoe mooi kan eenvoud zijn.

Durf eens te kiezen voor kleur en zoek naar iets wat de kleur nog eens kan versterken. In dit geval de knal gele vaas tegen een donkere achtergrond. Zo eenvoudig en vorm en kleur komen goed tot hun recht. De vaas als vaas gebruiken? Dan een mooie bos met oranje en rode bloemen er in...plaatje!

Mrs Bloom

Mrs Bloom

Hoe leuk is dit! Mooie rustige kleuren bij elkaar gecombineerd.

Mrs Bloom, achter dit merk schuilt de naam José Blom. Sinds begin 2013 op de markt en wat heeft zij mooie spulletjes!

Stoer en vrouwelijk tegelijk, goed combineerbaar en eigentijds. Dit Dus by Co. houdt er van!

the Granny's

the Granny's

Wie Dit Dus by Co. binnenloopt via de kleine ingang ziet ze meteen: de Granny's. Negen vrolijke omaatjes bij elkaar stralend in de hal, observerend wie er binnenkomen.

Deze originele lamp is van het merk Zuiver. Een Nederlands bedrijf, opgericht in 1998, dat werkt met eigen ontwerpers maar ook gerenommeerde designers leveren hun bijdrage. Zuiver staat bekend om zijn gedurfde, inspirerende en krachtige collectie.

- Inmiddels hebben de Granny's een ander thuis gevonden en hebben het daar heel goed; we denken hier nog vaak aan hen terug.

Deens licht

Deens licht

De kaarsen bij Dit Dus by Co. worden voor een groot deel nog stuk voor stuk met de hand gegoten. 

De productie vindt plaats in Duitsland maar staat onder Deens management en ook de kwaliteitscontrole is van Deense standaard. De kaarsen hebben mooie kleuren, zijn kleurecht en door en door gekleurd. Ook branden zij 'schoon': ze walmen en spetteren niet.

Kerstsfeer

Kerstsfeer

Nog even en dan is het weer zover: de kerstdagen.

De gezelligheid vooraf is eigenlijk net zo leuk. Op zoek naar een kerstboom, kerstversieringen: dit jaar nieuwe of gecombineerd met die van vorige jaren?  Of een tak met maar één of enkele hangertjes er in, puur en eenvoudig. Kaarsen natuurlijk, met standaards in verschillende hoogtes. En waxinelichtjes in glaasjes waarin het glaswerk mooi schittert.

Cadeautjes mooi ingepakt, mooi gedekte tafels...muziek...familie en vrienden om je heen, warmte en gezelligheid..

Zullen we kerst wat langer laten duren? Gewoon gezellig...

Fijne kersttijd!

 

Serax

Serax

rubberen mand

Toegankelijk en functioneel design, dat is waar  SERAX voor staat. Opgericht in 1987 door Alex en Serge Van Den Bossche en later werd het Antwerpse bedrijf versterkt door Frank Lambert.

Om vernieuwing en creativiteit te verzekeren, werkt SERAX samen met toonaangevende designers in binnen- en buitenland.

Toegankelijk en functioneel design zijn de pijlers van SERAX. De bijzondere keuze voor bepaalde materialen zorgt vaak voor unieke producten die een universeel en tijdloos karakter uitstralen. Inmiddels zijn er meer dan 4000 interieurobjecten, varierend van origineel glaswerk tot sfeervolle objecten en eigentijds kleinmeubilair.

Kijk eens in de winkel van Dit Dus by Co., ook daar vind je SERAX, waaronder de rubberen mand, ontworpen door Moniek Van Den Berghe.

 

Dit Dus by Co.

Dit Dus by Co.

In de voormalige Waag van Zierikzee is Dit Dus by Co. gevestigd. Een sfeervolle winkel midden in het historische centrum.

Dit Dus by Co. is een winkel die zich niet makkelijk laat omschrijven. Unieke (klein) meubels, trendy woonaccessoires, stoere tassen, zachte plaids of iets liefs voor de kinderkamer.... En dan is er nog een beetje by Co. een tafeltje of kastje wat weer een nieuwe uitstraling krijgt, en sieraden gemaakt door Co.

Dit Dus by Co.

Dit Dus by Co.